Betrouwbaar en integer

Op m’n 17e kwam het in me om verloskundige te worden en vanaf dat moment ben ik met ‘nieuw leven’ bezig. Vijf jaar later had ik de opleiding tot verloskundige afgerond en ging ik in de praktijk aan de slag. In de 18 jaar waarin ik als verloskundige heb gewerkt, mocht ik vele aanstaande ouders begeleiden en ondersteunen en zag ik vele nieuwe levens geboren worden. Ik zag oogjes die opengingen en het eerste daglicht zagen. De één keek helder en aanwezig, de ander nog wat slapend en in zichzelf, maar altijd was de bezieling zichtbaar. Met de geboorte van een kindje zag ik mensen aan nieuw leven beginnen; ze werden moeder, vader, broer, zus, ik zag een grote verandering, een transformatie in hun leven.

Na die 18 jaar werd ik verloskundig echoscopiste en aanschouwde ik het nieuwe leven op een andere wijze. Ik besefte hoe geweldig wonderbaarlijk de ontwikkeling van nieuw leven is: vanuit niets naar een embryo zo klein als een rijstkorrel met een beginnende hartslag. Naar een mini-mensje bij zo’n 12 weken, het moment dat alles er op en aan zit, om bij moeder, veilig en geborgen, verder te groeien tot het moment dat het geboren werd en de eerste ademteug nam. Er zal geen wetenschapper zijn die dit hele proces ooit zal kunnen ‘nabouwen’, zo omvattend is het leven.

Mijn eigen moederschap

Zelf mocht ik drie prachtige zonen het leven geven en beleef ik zelf het moederschap. Wat veranderde er veel toen onze eerste geboren werd, wat een impact had dat op mijn leven. Ook bij mij ging dat lang niet allemaal van een leien dakje. Naast dat er in praktische zin veel veranderde, leerde ik lagen in mezelf kennen waar ik voorheen geen besef van had, of op z’n minst heel nuchter in was. En nu speelden emoties soms hoog op en moest ik leren ermee om te gaan.

Ondertussen had ik als moderne vrouw ‘gewoon’ m’n werk in de verloskundige praktijk, wat geweldig was, ik genoot van het begeleiden van aanstaande ouders én van het begeleiden van de bevallingen. Echter, de organisatie eromheen verliep niet altijd fijn en viel me te zwaar. Later zou ik begrijpen dat ik vaak onvoldoende bij mezelf was en vooral sterk wilde zijn om al die ballen in de lucht te houden.

Op enig moment kwam de echoscopie op m’n pad, wat weer een heel andere boeiende kant had. Ik liet de verloskundige zorg met enige weemoed gaan en werd echoscopiste en centrummanager bij een verloskundig centrum. Het gaf me in de 11 jaar die volgden nieuwe en mooie uitdagingen om mijn steentje bij te dragen in de geboortezorg. Ik heb hier veel beleefd en geleerd.

Het roer om

Op enig moment kwam ik in rumoeriger vaarwater en ging het roer om en ging bij mezelf te rade, vroeg daar hulp bij, en doorleefde zelf processen die bijdroegen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, waarna een diepe wens boven kwam. Ik voelde ‘Zicht op nieuw leven’…  het leven is oneindig en er is zoveel over te ontdekken en te leren!

Dat leidde ertoe dat ik coachopleidingen ben gaan volgen, met als doel me nog beter te kunnen inzetten om mensen te kunnen bijstaan. Want gedurende mijn hele loopbaan gaven de gesprekken en begeleiding van cliënten mij de meeste voldoening, en vooral dat gaf me altijd goede energie. Ook wilde ik meer ruimte geven aan mijn visie dat het leven oneindig is en er altijd de mogelijkheid is tot verandering en er ruimte is voor iets nieuws. En hiermee kan ik nog meer de verbinding aangaan en ontstaat er meer diepte in begeleiding van mensen bij vragen of problemen op hun levenspad. Zo wil ik mijn kennis en levenservaring inzetten en mijn medemens van dienst zijn.

Wie ben ik als persoon?

Als persoon maak ik snel connectie met cliënten, ben rustig en kan goed luisteren, ben vriendelijk en opgewekt, betrouwbaar en integer, trouw en gedreven, en bovenal sensitief. Mijn visie is dat het leven een groot leerproces is en wij ‘een-leven-lang-leren’.  Zelf leef ik dit na door telkens nieuwe mogelijkheden te zoeken, te vinden die mijn leven verrijken.

Momenteel volg ik de opleiding tot transformatief coach waarmee ik verbreding en verdieping aanbreng in mijn mogelijkheden als coach. Ik leer om diepgaande energetische blokkades te doorzien en te ontwortelen vanuit de kern, een methode die daadwerkelijk blijvende positieve verandering te weeg brengt. Ook hoort EFT (Emotionally Focused Therapy) tot mijn mogelijkheden om in te zetten, een methode om trauma’s te ontwortelen.  In veel van mijn werk zit innerlijk kind werk verweven, immers van de conceptie is de eerste 7 jaar vaak bepalend hoe je later in het leven staat.

Hierbij maakt het Lichter Leven programma onderdeel uit van de opleiding.
Het is een life changing traject die je helpt om in balans te komen op fysiek, emotioneel, mentaal en passie (spiritueel) vlak. Je maakt een prachtige reis waarin je ontdekt wat je écht leuk vindt.  Je neemt afscheid van je belemmeringen, je irreële angsten en destructieve patronen. Zodat jij je eigen grootste fan wordt en steeds meer in flow komt en gaat genieten van het nu, jezelf en anderen. Je gaat op zoek naar je wensen, dromen en verlangens, zodat jij met passie je leven oppakt en je doelen en wensen zelf vorm geeft.
Voor de 1e twee deelnemers geldt er een speciale en unieke aanbieding. Dus wees er snel bij.  Zie mijn FB  

Naast mijn werk als coach ben ik werkzaam als verloskundig echoscopiste voor enkele echocentra en verloskundige praktijken, waar ik de diverse echo’s in de zwangerschap uitvoer.

En als ik niet werk, ben ik graag bij m’n gezin of ga naar buiten de natuur in door te wandelen of fietsen. Ook speel ik graag een deuntje op m’n dwarsfluit, en pak ik wekelijks een paar uurtjes sport, yoga en meditatiemomenten. Maar het is bovenal de grootsheid van het leven wat me interesseert, fascineert en waar ik me in verdiep!

© 2021 Irma Kool Levenscoach | Disclaimer | Privacy verklaring
Ontworpen door Thumbs Up | Gerealiseerd door Sieronline