Betrouwbaar en integer

Op m’n 17e kwam het in me om verloskundige te worden en vanaf dat moment ben ik met ‘nieuw leven’ bezig. Vijf jaar later had ik de opleiding tot verloskundige afgerond en ging ik in de praktijk aan de slag. In de 18 jaar waarin ik als verloskundige heb gewerkt, mocht ik vele aanstaande ouders begeleiden en ondersteunen en zag ik vele nieuwe levens geboren worden. Ik zag oogjes die opengingen en het eerste daglicht zagen. De één keek helder en aanwezig, de ander nog wat slapend en in zichzelf, maar altijd was de bezieling zichtbaar. Met de geboorte van een kindje zag ik mensen aan nieuw leven beginnen; ze werden moeder, vader, broer, zus, ik zag een grote verandering, een transformatie in hun leven.

Vervolgens ging ik als verloskundig echoscopiste aan het werk en besefte nog meer hoe geweldig wonderbaarlijk de ontwikkeling van nieuw leven is. Vanuit de samensmelting van de eicel en de zaadcel ontwikkelt zich een embryo zo klein als een rijstkorrel met na 3 1/2 week een beginnende hartslag. Om na 10 weken na de bevruchting een mini-mensje te zijn met alles erop en eraan. Maanden mag het bij moeder, veilig en geborgen, verder groeien tot het moment dat het geboren werd en de eerste ademteug neemt.
Er zal geen wetenschapper zijn die dit hele proces ooit zal kunnen ‘nabouwen’, zo wonderbaarlijk omvattend is het leven.

Mijn eigen moederschap

Zelf mocht ik drie prachtige zonen het leven geven en het moederschap beleven waar ik innig dankbaar voor ben. Wat veranderde er veel toen onze eerste geboren werd, wat een impact had dat op mijn leven. Dat ging bij mij niet bepaald van een leien dakje. Naast dat er in praktische zin veel veranderde, leerde ik lagen in mezelf kennen waar ik voorheen geen besef van had, of op z’n minst heel nuchter in was. En nu speelden emoties soms hoog op en moest ik leren ermee om te gaan.

Ondertussen had/deed ik ‘gewoon’ m’n werk in de verloskundige praktijk, wat geweldig was, want ik genoot van het begeleiden van aanstaande ouders én van het begeleiden van de bevallingen. Echter, de organisatie eromheen verliep niet altijd fijn en viel me te zwaar. Later zou ik begrijpen dat ik vaak onvoldoende bij mezelf was, niet goed genoeg voor mezelf zorgde, want ik wilde sterk zijn om al die ballen in de lucht te houden. Dat vereiste uiteindelijk aanpassing en verandering op persoonlijk en beroepsmatig vlak om de nieuwe balans te vinden.

 

Het roer om

Op enig moment kwam ik in rumoeriger vaarwater en ging het roer om en ging bij mezelf te rade, vroeg daar hulp bij, en doorleefde zelf processen die bijdroegen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, waarna een diepe wens boven kwam. Ik voelde ‘Zicht op nieuw leven’…  het leven is oneindig en er is zoveel over te ontdekken en te leren!

Dat leidde ertoe dat ik coachopleidingen ben gaan volgen, met als doel me nog beter te kunnen inzetten om mensen te kunnen bijstaan. Want gedurende mijn hele loopbaan gaven de gesprekken en begeleiding van cliënten mij de meeste voldoening, en vooral dat gaf me altijd goede energie. Ook wilde ik meer ruimte geven aan mijn visie dat het leven oneindig is en er altijd de mogelijkheid is tot verandering en er ruimte is voor iets nieuws. En hiermee kan ik nog meer de verbinding aangaan en ontstaat er meer diepte in begeleiding van mensen bij vragen of problemen op hun levenspad. Zo wil ik mijn kennis en levenservaring inzetten en mijn medemens van dienst zijn.

Wie ben ik als persoon?

Als persoon maak ik snel connectie met cliënten, ben rustig en kan goed luisteren, ben vriendelijk en opgewekt, betrouwbaar en integer, gedreven, en bovenal sensitief. Mijn visie is dat het leven een groot leerproces is en wij ‘een-leven-lang-leren’.  Zelf leef ik dit na door telkens nieuwe mogelijkheden te zoeken, te vinden, te doen, te beleven die mijn leven verrijken.

Ik volgde coachopleidingen, waaronder de training transformatief coachen bij de Bridgeman Academy. Ondertussen werkte ik aan mijn persoonlijke transformatie en verdieping in bewustzijn, legde beperkende overtuigingen en belemmerende lagen af. Het resulteerde dat ik me een vrijer mens voel en lichter leef.
En zo is het voor mij mogelijk mijn diepe wens te vervullen om bij te dragen aan een wereld waarin bewustwording en innerlijke vrijheid voor ieder mens toegankelijk wordt.

Wetende dat al wat is energie is, en een innerlijk spiritueel weten benader ik op een holistische wijze dat wat er is.

Naast mijn werk in de coachpraktijk ben ik werkzaam als verloskundig echoscopiste voor enkele echocentra en verloskundige praktijken, waar ik de diverse echo’s in de zwangerschap uitvoer.

En als ik niet werk, ben ik graag bij m’n gezin of ga naar buiten de natuur in, wandelend, fietsend. Ook speel ik een deuntje op m’n dwarsfluit, en pak ik wekelijks een paar uurtjes sport, yoga en meditatiemomenten. Het is bovenal de grootsheid van het leven wat me interesseert, fascineert en waar ik me in verdiep en niet op uitgekeken raak!

© 2023 Irma Kool Levenscoach | Disclaimer | Privacy verklaring
Ontworpen door Thumbs Up | Gerealiseerd door Sieronline